Guidet tur på Akershus Festning

Akershus-Festning--Foto-Marit-Utaker--350En av Oslos flotteste og mest spennende attraksjoner er Akershus Festning. Den er også blant byens eldste bygg. Festningen har beskyttet byen siden 1319, og siden den gang vært skueplass for mange hendelser i Norges historie. Festningen har vært både slott, fengsel og lagerbygg og er nå i bruk som museum og representasjons lokaler for kongefamilien og den norske regjering. Det var fra Akershus festning at tyven Ole Høiland rømte og tok med seg hele den norske banks beholdning. Akershus kneiser stolt ytterst på neset og under en guidet tur på langs vollene kan man lese historien ved å følge lagene i murene under utbyggingen. Guiden levendegjør alle de dramatiske hendelsene gjennom festningens historie som også er Oslos historie. Etter guidingen har man kanskje lyst til å sette seg ned med en pick-nick kurv eller dra videre til Hovedøya for nettopp dette?