Vandretur Akerselva

Akerselva-var--Foto-Marit-Utaker--350

Akerselva Osloguidebureau/ Marit

En vandretur med guide langs Akerselva forteller om industrialisering siste halvdel av forrige århundre. Elva er snaut 9 kilometer lang, har 46 broer, ca 20 fossefall med et fall på rundt 150 meter. Akerselva starter ved Maridalsvannet, og ender i Oslofjorden operaen. Det går en flott og oppgradert turvei langs hele elva . Fossefall og gammel trehusbebyggelse danner rammen om en interessant vandring langs byens så berømte elv. Det er mange flotte brobygg fra forrige århundre. Det er mange mulige avstikkere vi kan ta fra elva. Vi kan gå opp Telthusbakken til Gamle Aker kirke eller stikke innom Vøyen gård som av og til byr på sagn og historier fra profesjonelle fortellere. Vi kan ta en hvil i turbinen der vannet fosset i det gamle spinneriet. Det er nemlig blitt til et hyggelig ”vannhull”. Man kan starte turen med et besøk på Teknisk museum til glede for store og små. Mulighetene langs elva er nå nesten uendelige. Derfor deler vi turen i to. Den mest populære delen er vandringen fra Nydalen til Mathallen og Vulkan. Her passer det å slutte med et måltid. Vi hjelper gjerne til. Denne turen bør man beregne 2 og 1/2 time på.

Bestill her