2. verdenskrig turer

S-nsteby-Foto-Instagrambruker-e_gagVåren 2015 er det 70 år siden 2. verdenskrig endelig var slutt. Verden våknet opp etter mer enn 5 års mareritt. Denne begivenheten markeres på mange ulike vis i hele verden. Her hjemme har bl.a. NRKs TV-serie Kampen om tungtvannet  løftet fram sentral norsk krigshistorie. I anledning 70-årsmarkeringen setter Oslo Guidebureau opp tre ulike guidede turer som omhandler disse epokegjørende årene på aktuelle steder i Oslo.

1. Bombesikkert i Bunker

Turen starter ved Churchill statuen på Solli plass og tar oss ned i bunkeren under Oslo Handelsgym. Det blir guidet tur i Terbovens kommandobunker, deretter går vi opp på gaten og fortsetter vandringen til Victoria terrasse. Ved  Aker Brygge  får vi høre om Pelle-gruppa og rusler videre til Karl Johansgate med statuen av motstandsmannen  Gunnar Sønsteby på sykkel.

Start: Churchill statuen på Solli plass,

slutt: Stortinget

Varighet: ca 2,5 time,

Pris kr 200,- p.p. Det må betales for minimum 14 personer. På denne turen er det maksimalt 20 personer pr gruppe fordi vi skal ned i bunkeren. Bunkerinngang-350-Foto-Guro-DahlbergAlle turene bestilles etter ønsket tidspunkt og dag så lenge det passer for guidene og det er mulig å få åpnet bunkeren.

Guider: Jane Ennis, Lisen Wikant, May Haakensen

Se på vår kalender for oppsatte turer. Påmelding er obligatorisk på oppsatte turer.

 

2. Nazi-okkupasjonen av Norge sett fra Akershus festning .

Ærverdige Akershus festning preger bybildet av Oslo med sine høye murer, voller og tårn. Helt fra middelalderen har festningen vært senter for norsk forsvar med tålmodig motstand. Hva kan vi finne av synlige spor fra 2. verdenskrig innenfor og utenfor de tause murene? Bli med på en tankevekkende tur hvor historien kan fortelle mer enn du kanskje trodde?Hjemmefrontsmuseet-Foto-Bj-rn-Wilberg

Start: Otto Ruge – statuen ved Gamle Logen, Grev Wedelsplass 2

Varighet ca 1,5 timer,

Pris kr 200,- p.p., Det må betales for minimum 14 personer.

Pris: Kr. 200,- per person. Det må betales for minimum 14 personer

Guider: Anne Storrusten og Eivind Steenstrup

 

3. Krigens siste dager på Akerhus festning og rettsoppgjøretRollem4-350

Akershus Festning ble igjen scene for begivenheter i krigens siste fase fra og med 1945. Norske motstandsfolk ble sluppet fri og tyske krigsforbrytere og norske kollaboratører ble satt inn i de samme cellene i løpet av få dager. Quisling satt fengslet her mens rettssaken mot ham pågikk – og han ble henrettet nettopp på Akershus. Vi vandrer utenfor og gjennom Akershus Festning og opplever kjente og ukjente historier og skjebner.

Start: Otto Ruge statuen ved Gamle Logen, Grev Wedelsplass 2

Varighet ca 1,5 timer

Pris kr 200,- p.p. Det må betales for minimum 14 personer.

Guide: Bjørn Kongsgaard

Pakkepris på alle 3 guidinger kr 500,- p.p.