Sommeravslutning

radhusplassen--Foto-Hilde-Stoklasa--350Akerselva og ølhistorie

Vi vandrer fra Nydalen til Mathallen og Øltorget langs en sildrende Akerselva og hører historier om helt kår fra helt andre tider. Vi kan nesten høre sleggene slå og se svetten renne. Da er det godt å tenke på Øl-smaksprøver som venter over neste bro. Dette er en helaften med vandring, øl-kåseri og smaksprøver.

Bakgårder og takterasser (fra pub til pub)

Vi starter på Christiania Torv med historien fra 1624, og går rett i bakgården på Gamle Rådhus, huset som har vært både Asylet--foto-Hernan-Rocha--350rådhus, fengsel, teater,bolig og restaurant. Neste stopp er takterrassen på Grims Grenka – Q-lounge et stenkast unna. Vi går over bankplassen til Oslos største takterrasse på Operaen og slutter guidingen der. Hvis Småflaskemuseet er åpent kan vi også ta turen innom her.

Bygdøyvandring

Vi besøker Sætherhytten og hører om Christian Fredrik og Kongsgården og Grev Wedel Jarlsberg. Bygdøy var kjent for sine sjøbad og glamorøse fester. Vi går forbi Oscarshall,
Fredriksborg og passerer Strømsborg hvor de pensjonerte fra hoffet bodde i sin tid. Vi passerer Holocost senteret oFram-museum-with-aurora350-Foto-Fram-Museet_2g frimuererhjemmet. I dette området bor det mange kjente mennesker og det er flotte residenser både til høyre og venstre. Vi ender på Bygdøynes hvor fergen kan frakte dere til byen.

Cool down – Chill out

Vi starter med en opplevelse i Magic Ice, det kan være alt fra en enkelt drink til is skulpturering. Deretter rusler vi med guiden mot for eksempel Tjuvholmen og får siste nytt i make-Oslofjorden--Foto-Guro-Dahlberg--350arkitektur og kunst på veien. Eller vi vandrer gjennom Oslos hjerte og ender på takterrassen til Food Republic. Her er mulighetene mange.

Oslokontraster

Vi starter i bakgården på Asylet og rusler en tur blant krydder og silke på Grønland, Vi går over den nye Akrobaten og havner på Operaen, Her blir det guiding på taket før en avOslos charterbåter kommer og henter oss for en sommerkveld på fjorden.

Rib--Foto-Roy-RibSjøsprøyt, Kon Tiki – Fram og Rib

Start programmet med guidet tur på Kon Tiki og Fram. Det er vanskelig å gå herfra uten å beundre motet og viljen til heltene der. På Bygdøynes stiller Ribbåter etter hvor mange dere er og så starter en forrykende reise i indre Oslofjord med rib. Det kan arrangeres pick nick på den av øyene med aktiviteter og leker. En litt roligere fortsettelse på aftenen kan være fergen til Lille Herbern med et måltid der eller en av byens charterbåter henter og man spiser på bølgen blå.

Både Kon Tiki og Fram kan leies etter åpningstid og begge har mulighet til full middags servering. Middag på dekket på Fram er ganske fantastisk.

Dynafyr er også en opplevelse verd.

Skjulte perler i Slottsparken og ramsalt smak av Oslofjorden

Vi oppdrager nytt om Slottsparkens historie og de mange skulpturer som finnes der etter ca 1 time går vi mot Rådhuset hvor vi blir hentet av en av byens charterbåter for å sette kurs ut i Oslofjorden.

Sommerrebus

Fortell oss hvor du vil starte og hvor du vil begynne. Vi lager gåter som tar lagene rundt i byen og lar alle oppleve Oslo på en litt annen måte. Rebusen skreddersys for hver gang.

Vigelandsparken

En liten pause eller en god start på et arrangement kan være å bruke 45 minutter i den kjente og kjære Vigelandsparken. Hvem har ikke hvert der før? Men hvor mange har vært der med guide? Det gir et annet inntrykk når man får se og høre mer om innholdet og Vigelands tanker der man lar inntrykkene strømme på.

Øyhopping

Med de ordinære Oslofergene kan vi ”hoppe” fra øy til øy og høre historien om livet før i tiden på de forskjellige øyene. Man kommer selvfølgelig ikke unna all historikken fra klosterruinene på Hovedøya. Dette er også et yndet sted for picknick og aktiviteter

Vi skreddersyr ditt sommerarrangement akkurat slik du ønsker det i forhold til tid og budsjett. Bare ta kontakt med oss så kan vi være kreative sammen.